Annons
Växjö

Nyöppning för prisade butiken med nya ägare

Växjö • Publicerad 9 oktober 2023
Sofia Håkansson och Linda Svensson från L.E.S Factory ska driva Majkens Rum på Grand Samarkand. Erika Johansson i mitten har sålt butiken men kommer att jobba kvar.
Sofia Håkansson och Linda Svensson från L.E.S Factory ska driva Majkens Rum på Grand Samarkand. Erika Johansson i mitten har sålt butiken men kommer att jobba kvar.Foto: Pressbild

Från och med den 1 oktober har den prisade inrednings- och modebutiken Majkens Rum på Grand Samarkand nya ägare. I slutet av augusti blev det känt att L.E.S Factory, som sedan tidigare har en butik på Storgatan i Växjö city, tar över butiken och under måndagen var det nyöppning.

Majkens Rum har flera gånger prisats som Växjös bästa inredningsbutik. Den har tidigare drivits och ägts av Erika Johansson som haft butiker i Växjö i 20 års tid.

Annons

– Det är en spännande tid och framför allt ser jag att Majkens Rum har en fin framtid, med ny kraft och drivna människor som vill bolaget och personalen det bästa, sade Erika Johansson i det pressmeddelande som skickades ut i slutet av augusti.

Butiken kommer att heta Majkens rum fram till i vår då namnbyte sker och konceptet får ett nytt uttryck. L.E.S. Factory är ett Växjöbaserat företag, som tillsammans med investerarbolaget Visive nu satsar på Grand Samarkand.

– Erika har gjort ett fantastiskt arbete med butiken och bolaget. Den första tiden kommer fokuset ligga på att ta del av hennes erfarenhet, relationer med leverantörer, att ta hand om personalen och säkerställa att kunderna fortfarande får det de kan förvänta sig. Inga större förändringar ligger i planen just nu. Till våren gör vi ett omtag av konceptet och byter namn till L.E.S. Factory, säger Annie Platzer, VD på Visive som primärt investerar lokalt i bolag för att främja entreprenörskap och bidra till mer tillväxt i regionen.

Här saknas innehåll

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons