Annons
Växjö

Nytt avtal tecknat för busstrafiken från 2023 – för fyra miljarder

Växjö • Publicerad 28 juni 2022

Region Kronoberg har nu tecknat avtal för all linjelagd busstrafik i Länstrafiken Kronobergs regi från 10 december 2023. Det är Karlssonbuss i Vaggeryd i AB som har fått uppdraget att köra all stads- och regionbusstrafik.

– Vi har väntat länge på avgörandet i överprövningsprocessen och är mycket glada över att vi nu äntligen har kunnat teckna avtal, säger regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M) och fortsätter:

Annons

– Vi har satsat på elbussar i stadstrafiken, ny elbussdepå i Växjö och stor andel biogas i regiontrafiken. Utöver dessa förbättringar blir det även ett mer attraktivt och större trafikutbud. Trots satsningarna blir kostnaden för trafiken lägre än idag. Vi kronobergare kommer helt enkelt att få mer hållbar kollektivtrafik för pengarna, säger regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M).

Fakta

Vinnande trafikföretag: Karlssonbuss i Vaggeryd AB

Trafikstart: 10 december 2023

Avtalstid: 12 år

Antal upphandlade bussar i trafikavtalet: 175

Kontraktsvärde: ca 4 miljarder

Länstrafiken Kronoberg.
Länstrafiken Kronoberg.Foto: Arkivbild
Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons