Annons
Växjö

Nytt beslut - gratis bussresor för ungdomar

Växjö • Publicerad 14 april 2023
Martina Forsberg (S), kultur- och fritidsförvaltningens ordförande.Foto: Elvedin Basic

Under sommaren 2023 så kommer kommunens gymnasieungdomar att erbjudas gratis resekort med Länstrafiken inom Kronobergs län.

– En aktiv fritid ska inte vara en ekonomisk fråga. Alla ungdomar ska ha möjlighet att upptäcka Kronoberg och ta del av aktiviteter och natur. För vissa kan det vara en förutsättning för att kunna ta sig till och från sitt sommarjobb, säger Malin Lauber (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Annons

Detta är ett beslut som tagits i linje med budgeten som sattes i november 2022. I den finns satsningar kopplade till bland annat skola och omsorg.

– Att kunna erbjuda våra ungdomar gratis resekort i sommar är glädjande. Vi arbetar för att alla barn och ungdomar ska ha samma förutsättningar oavsett var i kommunen man bor. Genom resekortet skapar vi förutsättningar för fler ungdomar att ta sig till sommarens aktiviteter, säger Martina Forsberg (S), kultur- och fritidsförvaltningens ordförande.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons