Annons

Nytt chefsjobb för Oskar Wijk

Näringslivsprofilen Oskar Wijk byter Einar Operating i Växjö mot Amokabel-koncernen i Alstermo. Han lämnar en vd-post för en chefstjänst i koncernen.
– Det är möjligheten att jobba internationellt som lockar, säger han.
Växjö • Publicerad 22 januari 2024
Oskar Wijk lämnar rollen som vd på affärsområde Facility & Management och Food på Einar Operating.
Oskar Wijk lämnar rollen som vd på affärsområde Facility & Management och Food på Einar Operating.Foto: LENA GUNNARSSON

Våren 2022 lämnade Oskar Wijk uppdrag som vd för Destination Småland för att bli vd för Växjökoncernen Einar Operatings affärsområden inom food och facility management. Men efter knappt två år har han nu lämnat koncernen.

– Det är alltid med blandade känslor man lämnar ett arbete. Det har varit en utmanande och intressant resa. De här två åren har varit tuffa med lågkonjunktur, inflation och elkris som präglat varje dag men det är ett fantastiskt gäng och vi har gjort supermycket saker. Vi har flyttat ihop alla verksamhet som på sikt som stärka alla och gjort ett stort marknadsförings- och kvalitetsarbete, säger Oskar Wijk.

Annons

Koncernen Einar Operating har bolag som Kallskänksgourmé, Ingers Smörgåsar samt EC Life inom städ- och service. I somras invigdes företagets nya kontor och livsmedelsproduktionsdel där alla bolag i koncernen nu har samlats.

Oskar Wijk är sedan förra veckan ny produktchef på Amo Kraftkabel, som är en del av Amokabel-koncernen, där han kommer att arbeta med kunder från hela världen och ansvara för att vårda och utveckla produktsortimentet för elnätet, med fokus på luftledningar och kablar för olika spänningsnivåer.

– Det känns fantastiskt kul. Det är en fantastiskt häftig koncern med en produkt för framtiden. Jag ska få tekniksidan, försäljningssidan och marknadssidan att synka och som produktchef se till att vi har relevanta produkter och standarder för att kunna möta kunders mål, säger Oskar Wijk.

Varför lämnar du Einar Operating för Amo kraftkabel?

– Det är möjligheten att jobba internationellt som lockar, att få ta ett större grepp på ett långsiktigt hållbarhetsarbete på ett internationellt plan. Jag är sjukt imponerad över koncernen med strukturen och tänket. Det är småländsk entreprenörsanda i kostymen av ett bolag som omsätter 1,6 miljarder kronor på ett år och gör internationella affärer varje dag.

Einar Operatings grundare och ägare Gustav Einarsson är sedan i höstas vd.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons