Annons
Växjö

Nytt elljusspår anläggs i Växjö

Växjö • Publicerad 27 juni 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mikael Persson

Växjö kommun har påbörjat anläggningsarbetet av ett nytt elljusspår i Bäckaslövsskogen. Det nya elljusspåret blir en cirka 1,7 kilometer belyst slinga för promenader, löpning och skidåkning.

Bäckaslöv är ett av Växjös större stadsutvecklingsprojekt och sträcker sig mellan Södra Ringvägen i centrum ut till Norra Bergundasjön. I området planeras det för 1 200 nya bostäder, kontor, en ny grundskola och förskola, en ny områdespark och ett särskilt boende för äldre. Dessutom ska bron vid Sambandsvägen ersättas med en ny bro som ska flyttas västerut för att skapa ett naturligt flöde mellan Sambandsvägen och den nya cirkulationsplatsen på Bäckaslövsesplanaden.

Annons

I samband med anläggandet av elljusspåret ska kommunen också göra en ny gång- och cykelväg mellan Bäckaslövsesplanaden och lagunen vid Bredvik. En del av sträckan på elljusspåret kommer att gå parallellt med gång- och cykelvägen.

Anläggningsarbetet planeras vara färdigt sent i höst och under byggtiden är området avstängt för cykeltrafik och fotgängare.

Det nya elljusspåret i Bäckaslöv är på bilden utmärkt i grönt och den nya gång- och cykelvägen med orange markering.
Det nya elljusspåret i Bäckaslöv är på bilden utmärkt i grönt och den nya gång- och cykelvägen med orange markering.Foto: Växjö kommun
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons