Annons
Växjö

Nytt jättebygge på 25 000 kvadratmeter planeras i Växjö

Växjö • Publicerad 30 augusti 2022
Foto: Arkitektbolaget

Det stora företaget Micropower med huvudkontor i Växjö fortsätter att växa. För ett par år sedan lät företaget bygga en ny batterifabrik, som sedan vann Växjö kommuns Träbyggnadspris 2021.

Nu planerar Micropower ännu en ny byggnad. Längs väg 30 vill företaget bygga 25 000 kvadratmeter stora lokaler som ska ge plats åt en kombinerad batteri- och laddarfabrik, huvudkontor och innovationscenter. Från start i det nya jättebygget ska 360 personer arbeta och antalet väntas öka framöver.

Annons

– Bygget är helt avgörande för att gå vidare med expansionen av bolaget. Vi har haft en fantastisk resa under de senaste åren och den vill vi fortsätta framåt. Vi står mitt i omställningen till elektrifiering och hjälper industrin hitta nya miljö- och klimatsmarta lösningar. Nu samlar vi alla våra medarbetare i Växjö på samma plats och det kommer ge oss en enorm drivkraft framåt, säger Torbjörn Gustafsson, vd för Micropower Group.

Det är Arkitektbolaget som ritat det nya jättebygget och ansökan om bygglov har skickats in. Färdigställandet och inflyttningen kommer att ske i etapper från sommaren 2024 och ett år framåt.

Foto: Arkitektbolaget
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons