Annons
Växjö

Nytt jobb för Växjös förra kommunchef

Växjö • Publicerad 3 september 2022
Ove Dahl.
Ove Dahl.Foto: Lars-Goran Rydqvist

I många år har Ove Dahl haft chefsposter i Växjö kommun. Nu blir han tillförordnad chef för Uppvidinge kommuns samhällsserviceförvaltning under tiden rekrytering av en ordinarie förvaltningschef pågår.

– Vi är glada att under rekryteringsprocessen få in Ove Dahl i vår kommun. Han har bred kompetens och lång erfarenhet av kommunal verksamhet med inriktning ledning och styrning på högsta nivå och även inom det tekniska området, säger kommunchefen Anne Hallberg i ett pressmeddelande.

Annons

Ove Dahl var mellan åren 2007 och 2015 kommunchef i Växjö kommun. Innan dess var han chef för den tekniska förvaltningen i Växjö. De senaste åren har han varit projektledare för olika projekt, bland annat byggandet av Växjös nya station och kommunhus.

‑ Att kliva in som tillförordnad chef för samhällsserviceförvaltningen under en begränsad tid känns som ett intressant uppdrag i en spännande kommun med många möjligheter. Jag ser fram emot att samarbeta med många duktiga medarbetare där jag hoppas kunna bidra med erfarenheter från att ha jobbat i ledande chefsbefattningar i många år, säger Ove Dahl i pressmeddelande.

Under samhällsserviceförvaltningen finns tekniska avdelningen, kultur- och fritidsavdelningen och kostavdelningen. Inom förvaltningen hanteras även frågor som rör bland annat turism, mark, skog och byggnationer.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons