Annons
Växjö

Nytt kafé öppnar på Grand Samarkand: ”Välkänt och anrikt”

Askelyckans kafé lämnar Grand Samarkand. Nu är det klart att det blir lokala Estvalls bageri & konditori som tar över lokalerna i köpcentret.
Växjö • Publicerad 26 augusti 2023
Grand Samarkand.
Grand Samarkand.Foto: Christian Hylse

Askelyckans kafé har funnits på Grand Samarkand sedan köpcentret invigdes år 2011. Nu ska företaget, som även har ett konditori på Storgatan i Växjö, dock lämna köpcentret, skriver Grand Samarkand i ett pressmeddelande.

– Vi tackar Askelyckan för den här tiden, säger centrumchefen Mats Jäderberg.

Annons

Det blir Estvalls bageri & konditori – som i dag har verksamheter i Moheda och Alvesta – som ska expandera till Växjö när företaget tar över Askelyckans lokaler.

Estvalls ägare Marica Lundberg. Arkivfoto
Estvalls ägare Marica Lundberg. ArkivfotoFoto: Filip Sjofors

– Vi är mycket glada för möjligheten att öppna verksamhet även i Växjö. Här får vi möjlighet att nå nya kunder på en populär plats som Grand Samarkand. Vi ser fram emot att öppna en ny fräsch enhet med ett brett utbud och sortiment av bagerivaror men även mackor, baguetter och lunchrätter, säger Estvalls ägare Marica Lundberg.

Estvalls bageri grundades i Moheda 1937 av Åke och Signe Estvall. 1979 tog Nils-Erik och Anneli Estvall över företaget och hantverkstraditionen fördes därmed vidare.

Sommaren 2011 tog Marica Lundberg över bageriet och med hennes bakgrund som kock och kallskänka har utbudet ökat.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons