Annons
Växjö

Nytt livekoncept i centrala Växjö: Konserter och evenemang

Växjö • Publicerad 9 maj 2022
Jonatan Blom Ekenberg, evenemangsprojektledare på Växjö Citysamverkan.
Jonatan Blom Ekenberg, evenemangsprojektledare på Växjö Citysamverkan.Foto: Privat

Karl-Oskardagarna är en av Sveriges äldsta stadsfester och startades 1984 på initiativ av Asta Ohlsson. Stadsfesten har sedan dess vuxit från en mindre endagsfest till en stor folkfest som breder ut sig över en hel helg med musik, evenemang, tivoli och handel.

Nu kompletterar Växjö city med nystartade Kristina Live, som kommer att erbjuda flera mindre livekonserter och evenemang i Växjö City under året. Det ska vara ett återkommande koncept ämnat att erbjuda ett brett utbud för alla och kan innefatta musik, konst, föreläsningar eller andra aktiviteter.

Annons

– Vi har efter pandemin märkt att det finns ett intresse, från både artister och människor i Växjö, att konsumera kultur av olika slag och kände att varför ska vi bara fokusera på Karl-Oskardagarna när vi kan portionera ut under året och sprida och bredda utbudet, säger Jonatan Blom Ekenberg, som är evenemangsprojektledare på Växjö Citysamverkan.

Kristina Live hade sin första aktivitet i slutet av april då artisten Loam var på O'Learys i Växjö. Under året väntas flera konserter och evenemang, bland annat en standup-kväll på Knock 'em Down i Växjö den 26 maj med komikerna Jonas Strandberg, Armann Hreinsson och Lovisa Henriksson.

Jonatan Blom Ekenberg började på Växjö Citysamverkan i november förra året efter att ha arbetat med företagsevent på Contrast.

– Det är en liten omställning att nu arbeta med offentliga arrangemang och nå ut till hela Växjö men det känns kul att få vara en del av återställningen och återhämtningen efter pandemin, säger han.

Den 19-21 augusti planerar Växjö citysamverkan att arrangera Karl-Oskardagarna 2022.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons