Annons
Växjö

Nytt naturreservat i Växjö kommun

Växjö • Publicerad 26 mars 2023
Otto Lindlöf (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.Foto: Elvedin Basic

Den 23 mars, i samhällsbyggnadsnämnden, fattades beslutet att bilda naturreservatet Hanefors. Det kommer att bli 7,7 hektar stort och ligger ungefär 1,5 kilometer söder om Ingelstad.

– Vi tycker det är viktigt att prioritera skyddsvärd mark. I Hanefors är den biologiska mångfalden hög och många använder området för motion, avkoppling och friluftsliv. Genom att bilda ett naturreservat kan vi bevara och vårda de värdefulla natur- och kulturmiljöerna, säger Otto Lindlöf (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i ett pressmeddelande.

Annons

Redan 2019 började kommunen arbeta med Hanefors. Bland annat rev man den gamla dammen för att skapa fria vandringsvägar för fiskar. Man anlade även stigar, gångbroar och sittplatser, för att underlätta för besökare.

– Ett av våra syften med naturreservatet är att främja friluftsliv och naturupplevelser. Under året kommer vi fortsätta arbetet med ökad tillgänglighet i området, så att fler kan uppleva den fantastiska naturen vid Hanefors, säger Cheryl Jones Fur (MP), första vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

I samband med att Hanefors blir ett naturreservat som kommer man i framtiden att göra ännu fler satsningar i området. Det kommer bland annat anläggas fler stigar, sättas upp informations- och hänvisningsskyltar och sättas upp räcken.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons