Annons
Växjö

Nytt övergångsställe i Växjö – efter åttaåriga Millas medborgarförslag

Växjö • Publicerad 29 november 2021
Milla Bloom vid det nya övergångsstället i korsningen Kastellvägen/Björnbärsvägen på Hovshaga.
Milla Bloom vid det nya övergångsstället i korsningen Kastellvägen/Björnbärsvägen på Hovshaga.Foto: Urban Nilsson

Åttaåriga Milla Bloom skrev ett medborgarförslag om ett övergångsställe på Hovshaga i Växjö. Förslaget godkändes av kommunfullmäktige och nu – nästan ett år senare – är linjerna kritade i korsningen vid Kastellvägen/Björnbärsvägen.

Milla Bloom kan vara den yngsta Växjöbon som någonsin skrivit ett medborgarförslag – och som dessutom fått igenom det, rapporterar Smålandsposten. Sedan hon skickade in sitt förslag till kommunen har hon hunnit fylla nio år.

Annons

– Jag ser på morgnarna att det är så många barn på väg till skolan som går över vägen där det är mycket trafik. Mamma tyckte att jag skulle skriva till kommunen och be om ett övergångsställe, så då gjorde jag det, sa Milla Bloom till Smålandsposten i fjol.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons