Annons
Växjö

Nytt parkeringshus byggs i centrala Växjö

Växjö • Publicerad 24 februari 2022
Illustration av parkeringshuset Kvarteret Fabriken.
Illustration av parkeringshuset Kvarteret Fabriken.Foto: Pressbild

Under torsdagen gav byggnadsnämnden grönt ljus till ett nytt parkeringshus på Kvarteret Fabriken i Växjö. Parkeringshuset planeras byggas i centrum vid parkeringen bakom polishuset och ska innehålla cirka 520 parkeringsplatser, inklusive platser för elbilar och cirka 100 platser för cyklar.

Parkeringshuset ska även fungera som parkeringsresurs till Växjö stations- och kommunhus samt åt de bostäder och verksamheter som planeras i området.

Annons

– Med parkeringshuset tillmötesgår vi behovet av fler parkeringsplatser i centrum. Invånare och besökare som måste ta bilen till ärenden i centrum ska kunna parkera bilen enkelt och tillgängligt. Det blir även en viktig resurs för de bostäder som ska byggas inom området på sikt, säger Rickard Karlsson, (L), byggnadsnämndens ordförande.

Slutgiltigt besked om byggnation tas av kommunfullmäktige den 13 mars.

Här saknas innehåll

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons