Annons
Växjö

Nytt program startas på Växjö Fria

Växjö • Publicerad 22 november 2023
Växjö Fria gymnasium ligger i Icon Växjö vid Arenastaden.
Växjö Fria gymnasium ligger i Icon Växjö vid Arenastaden.Foto: Jonas Engman

Hösten 2024 planeras ett nytt program på Växjö Fria Gymnasium. Det är Barn- och fritidsprogrammet med inriktning Fritid & hälsa som drar igång.

Utbildningen riktar sig till studenter som är ”intresserade av att utforska olika aspekter inom hälsa samtidigt som de får bred erfarenhet inom träning och fritidsverksamhet”.

Annons

– Den här satsningen är ett direkt svar på det ökande intresset och behovet av kompetens inom hälso- och fritidssektorn i vår region. Vi är fast beslutna att erbjuda våra ungdomar en bredare uppsättning utbildningsalternativ som inte bara stärker deras framtida karriärutsikter utan också främjar en hälsosam och aktiv livsstil, säger Klas Persson, rektor på Växjö Fria Gymnasium.

Eleverna kommer att ha möjlighet att utveckla sin ledarskapsförmåga och öva på samarbete för att kunna leda och coacha andra till en sundare livsstil.

– Kunskapen om olika typer av ledarskap har man nytta av inom flera områden efter sin utbildning. Dessutom får man en helhetssyn på vad hälsa innebär och vilka olika områden om man kan arbeta vidare inom. Eleverna får en bra grund som de kan ta med ut i både arbetsliv och föreningsliv, säger Helena Aspengren, lärare på Växjö Fria Gymnasium.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons