Annons
Växjö

Nytt riskkapitalbolag ska investera 38 miljoner i lovande startups

Växjö • Publicerad 14 maj 2023
Fredrik Lindblad, vd för Företagsfabriken i Kronoberg AB.
Fredrik Lindblad, vd för Företagsfabriken i Kronoberg AB.Foto: Urban Nilsson

Tre stora inkubatorer i sydöstra Sverige, Företagsfabriken i Kronoberg AB, Blekinge Business Incubator AB och Kalmar Science Park AB, gör nu en gemensam satsning tillsammans med riskkapitalbolaget Saminvest AB.

Projektet heter Kick Capital AB och går ut på att skapa fler tillväxtbolag i regionen såväl som att skapa avkastning för investerare.

Annons

– Under de senaste åren har vi sett en rad spännande startupbolag som kommit fram i sydöstra Sverige. Startups behöver kapital i ett avgörande skede och att Saminvest nu väljer att investera tillsammans med oss innebär helt nya möjligheter för regionens entreprenörer säger Fredrik Lindblad, vd för Företagsfabriken i Kronoberg AB i ett pressmeddelande.

Tanken är att samla regionens mest tongivande investerare under ett och samma paraply och ge de tillgång till av inkubatorerna kvalitetssäkrade och lovande startups.

Totalt handlar det om 38 miljoner kronor som under 2,5 år ska investeras i upp till 30 olika startupbolag från sydöstra Sverige.

– För oss är det viktigt att öka tillgången till kapital för startups i tidiga faser även i sydöstra Sverige. Det gynnar hela Sverige, säger Peder Hasslev, vd på Saminvest AB i ett pressmeddelande.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons