Växjö

Nytt samarbete ska öka tryggheten och utvecklingen hos unga i riskmiljöer

Växjö • Publicerad 7 november 2022 • Uppdaterad 8 november 2022
Jonathan Ekros driver Neighbourhood.
Jonathan Ekros driver Neighbourhood.Foto: Pontus Ohlson

Under fem års tid har Neighbourhood, som drivs av Ulriksbergskyrkan med Jonathan Ekros i spetsen, arbetat med att ge ungdomar bättre förutsättningar för framtiden med fokus på skola, arbete och karaktär.

Nu skriver Växjö kommun och Neighbourhood ett avtal om att tillsammans arbeta för ungas trygghet och utveckling. Neighbourhood ska på uppdrag av Växjö kommun genomföra olika typer av förebyggande insatser riktat mot pojkar i åldersgruppen 10-19 år som befinner sig i risk- och kriminella miljöer.

– Våra ungdomar är vår framtid och det är vårt kommunala ansvar att bidra med verktyg så att alla har förutsättningar att hitta rätt i livet. Det här avtalet tror vi kommer utveckla effektiva metoder i det förebyggande och främjande arbetet med att stärka stödet till våra unga, säger Pernilla Tornéus (M), ordförande i nämnden för arbete och välfärd.

Neighbourhood arbetar med insatser som läxhjälp, utvecklande av studieteknik och för att öka studiemotivationen och närvaron i skolan. Dessutom finns det insatser inom bland annat personlig utveckling, hur man bygger och främjar goda relationer samt hur eleven kan bryta en negativ och social utveckling.

– Detta skapar goda förutsättningar för oss att kunna arbeta långsiktigt och vi är väldigt glada för det förtroende vi fått från Växjö kommun, säger Jonathan Ekros, projektledare på Neighbourhood.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.