Annons
Växjö

Nytt sparpaket för SVT – minskar i Växjö

Växjö • Publicerad 5 oktober 2023
.
.Foto: Urban Nilsson

SVT har presenterat ett nytt sparpaket och totalt handlar det om 400 miljoner kronor och rör uppemot 80 tjänster. Det beror på det ökade kostnadsläget i tv-branschen, ökade kostnader för säkerhet och beredskap och den höga inflationen.

— SVT är folkkärt och viktigt och i allvarliga tider märker vi att behovet av program och nyheter är extra stort. SVT arbetar på uppdrag av alla människor i Sverige och vi jobbar hårt för att besparingarna ska drabba publiken så lite som möjligt. Totalt handlar det om 400 miljoner, säger Hanna Stjärne, vd på SVT, i ett pressmeddelande.

Annons

SVT har redan påbörjat ett antal besparingsåtgärder och bland annat minskat lokalytor på flera redaktioner, däribland lokalerna i Växjö. Vid årsskiftet ska uppemot 70 procent av SVT-personalen ha flyttat till mindre lokaler. Tillsammans med kraftiga besparingar på bland annat administration och ledningsfunktioner ska de minskade lokalytorna motsvara runt 200 miljoner kronor.

Det nya sparpaketet som presenterades under onsdagen innebär bland annat att 70-80 tjänster inom olika delar av företaget ska försvinna och flest tjänster berörs i Stochholm.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons