Annons
Växjö

Nytt toppjobb för näringslivsprofilen

Växjö • Publicerad 12 september 2023
Näringslivsprofilen Nils Carlsson blir vd och koncernchef för börsnoterade Pion Group.
Näringslivsprofilen Nils Carlsson blir vd och koncernchef för börsnoterade Pion Group.Foto: Pressbild

Vid årsskiftet 2019/2020 lämnade Nils Carlsson arbetet som vd för Växjöbaserade Fortnox för att bli vd för Resurs Bank och koncernchef för Resurs Holding.

Nu tre år senare har han fått ett nytt toppjobb. I november tillträder han som ny vd och koncernchef för Pion Group

Annons

– Pion Group representerar över 3 600 talanger som tillför kunskap i alla delar av svenskt näringsliv. Jag är särskilt intresserad av det spännande uppdraget att stärka den mänskliga kompetensen och utvecklingspotentialen genom att utnyttja teknik och automatisering, säger Nils Carlsson i ett pressmeddelande.

Pion Group som är en företagsgrupp med varumärken som Poolia och Uniflex. Pion Group AB är noterat på Nasdaq Stockholm, Small Cap.

– Jag är oerhört stolt och glad över att välkomna Nils Carlsson som ny vd och koncernchef för Pion Group. Rekryteringen av Nils med hans bakgrund inom starka tillväxtresor där han byggt flera små bolag till stora jättar samt erfarenhet av börsen, digitalisering och omställning blir ett viktigt led i vår nya affärsstrategi där vi ämnar ta Pion Groups positionering och nya erbjudande till nästa nivå för att framtidssäkra både egna bolag och kunders verksamheter med rätt kompetens och digitala verktyg, säger Lars Kry, styrelseordförande för Pion Group.

Pion Groups mål är att fram till och med 2026 uppnå en årlig tillväxt om minst 20 procent. Mats Kullenberg har varit tillförordnad vd och koncernchef och kommer att fortsätta i bolaget men som senior advisor.

Nils Carlsson har förutom Resurs Bank och Fortnox även arbetat på företag som Electrolux och Europolitan (nuvarande Telenor Sverige).

Ny koncernchef för Resurs Holding och vd för Resurs Bank blir Magnus Fredin som närmast kommer från en tjänst som Head of Direct Markets på Volvo Cars. Han var en av kandidaterna till vd-positionen redan för ett antal år sedan och har tidigare varit vd för e-handelsbolagen Babyshop och Cdon samt ansvarig för försäljning på Klarna.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons