Annons
Växjö

Nytt trafikhinder i Växjö – ska stoppa bilar från att köra för fort

Växjö • Publicerad 4 maj 2023
Nästa vecka kommer det nya trafikhindret på Liedbergsgatan tas i drift.
Nästa vecka kommer det nya trafikhindret på Liedbergsgatan tas i drift.Foto: Elvedin Basic

Liedbergsgatan i Växjö har öppnats upp igen efter att ha varit avstängd på grund av ett vägarbete. I samband med vägarbetet har ett för Växjö helt nytt trafikhinder kommit upp. Det är ett gupp som ska göra att färre bilister kör över hastighetsbegränsningen.

Om man kör över 40 kilometer i timmen sänks guppet ett par centimeter och bilens däck kommer därmed behöva köra ner i guppet.

Annons

– Du kommer inte känna av något om du kör i 40 kilometer i timmen och håller hastigheten på den vägen, säger Josefin Svensson, enhetschef för planering och förvaltning på Växjö kommun, till Smålandsposten.

Anledningen till kommunens nya trafikhinder är att det är en medelhastighet på 50 kilometer i timmen och att många kör över den tillåtna hastigheten på 40 km/h. Det nya guppet ska skydda cyklister och gångtrafikanter.

Under nästa vecka väntas guppet tas i drift. Utryckningsfordon ska inte hindras av hindret utan ett system kommer göra att luckan som öppnas vid guppet kopplas bort för polisbilar, brandbilar och ambulanser.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons