Annons
Växjö

Nytt tv-uppdrag för Klüft: ”Hedrad och tacksam”

Växjö • Publicerad 31 december 2023
Carolina Klüft och Måns Zelmerlöw leder Idrottsgalans 25-årsjubileum den 22 januari.
Carolina Klüft och Måns Zelmerlöw leder Idrottsgalans 25-årsjubileum den 22 januari.Foto: Morgan Norman/SVT

Den 22 januari sänds Idrottsgalan från Friends Arena i Stockholm. De största svenska idrottsliga framgångarna under det senaste året ska hyllas och den 25-årsjubilerande galan kommer att ledas av Carolina Klüft och Måns Zelmerlöw.

– Jag är både hedrad och tacksam över att få programleda Idrottsgalans 25-årsjubileum tillsammans med Måns. Det kommer bli en minnesvärd kväll där idrottare och idrottsögonblick ska hyllas från det gångna året och kanske blir det en och annan härlig tillbakablick. Jag är så peppad och förväntansfull, säger Carolina Klüft, som tidigare har vunnit Bragdguldet, Jerringpriset och Årets idrottsprestation.

Annons

Sedan årsskiftet har Sverige bland mycket annat tagit 57 VM-guld i olika idrotter. På Idrottsgalan tar några av de svenska världsstjärnorna emot Idrottsakademins priser för sina prestationer. Dessutom delas SVT-sportens Sportspegelpris, Radiosportens Jerringpris och Svenska Dagbladets Bragdguld ut.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons