Annons
Växjö

Nytt uppdrag för landshövdingen

Växjö • Publicerad 25 augusti 2022
Kronobergs landshövding Maria Arnholm.
Kronobergs landshövding Maria Arnholm.Foto: Lisa Dahlgren

Maria Arnholm, landshövding i Kronobergs län, har av regeringen utsetts till särskild utredare för att stärka judiskt liv i Sverige. Utredningen ska kartlägga hinder och möjligheter och lägga fram förslag till en nationell strategi för att stärka judiskt liv i Sverige.

– Det här är ett meningsfullt uppdrag som jag har valt att tacka ja till. Minoritetsfrågorna är angelägna både för länsstyrelserna och för mig personligen. Därför vill jag gärna vara med och bidra, säger Maria Arnholm.

Annons

Maria Arnholm har ett långt förflutet i riksdagen och på regeringskansliet, bland annat som jämställdhetsminister och biträdande utbildningsminister. Regeringen lyfter upp Arnholms erfarenhet från offentlig förvaltning på lokal, regional och nationell nivå som värdefull för utredningen.

– Alla ska våga leva ut sin identitet i vårt land. Vi måste ta tag i problemen tillsammans, över partigränser, i all offentlig verksamhet och i vår egen vardag. Med Arnholms goda kunskaper om de mänskliga rättigheterna kan vi hitta vägar framåt, säger kulturministern Jeanette Gustafsdotter.

Maria Arnholm kommer att leda utredningen och har ett utredningssekretariat till sin hjälp. Uppdraget ska slutredovisas senast den 15 december 2023.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons