GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nytt uppdrag för näringslivstoppen: ”Oerhört glad”

Växjö • Publicerad 24 januari 2023
Maria Hedengren
Maria HedengrenFoto: Pressbild

I januari förra året meddelade Readly att Maria Hedengren lämnar vd-posten efter nästan tre år. Hon har sedan dess bland annat blivit ordförande för Feminvest som beskrivs som Sveriges största nätverk för kvinnliga entreprenörer och investerar med ambitionen att aktivt jobba för ett mer jämställt ägande och samhälle.

Nu har Maria Hedengren fått ännu ett uppdrag. Hon tar över som ordförande i femtech-bolaget Ella som är en digital vårdtjänst för kvinnor under och efter graviditet. Hon kommer att investera i bolaget och även agera rådgivare.

“Jag är oerhört glad att få bidra till Ellas vidare tillväxt och utveckling. Jag har själv haft personliga erfarenheter av vilket glapp det finns i vården under och efter graviditet och nästan alla kvinnor jag träffat genom åren som fött barn eller är gravida vittnar om liknande erfarenheter”, skriver hon i en kommentar.

Ellas grundare Emelie Hollsten och Frida Johnson var 2022 med i SVT:s Draknästet där de bad drakarna om en investering på 1,5 miljoner kronor för 4,7 procent av bolaget. Två av drakarna kom med ett bud som sänkte värderingen från 32 till 10 miljoner kronor och entreprenörerna bakom Ella valde att tacka nej till budet.

Maria Hedengren har förutom att vara vd för Readly tidigare varit CFO på iZettle. Hon är för närvarande styrelsemedlem i Fishbrain, Mips och advisory board-medlem i den Londonbaserade finansiella rådgivaren STJ Advisors.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.