Annons
Växjö

Nytt uppdrag för Readlys förra vd

Växjö • Publicerad 19 augusti 2022
Maria Hedengren, Michaela Berglund och Eva Trouin. Den sistnämnda kliver in som styrelseledamot.
Maria Hedengren, Michaela Berglund och Eva Trouin. Den sistnämnda kliver in som styrelseledamot.Foto: Pressbild

I januari meddelade Readly att Maria Hedengren lämnar vd-posten efter nästan tre år. Nu har hon fått ett nytt uppdrag.

Hon blir ny ordförande för Feminvest som beskrivs som Sveriges största nätverk för kvinnliga entreprenörer och investerar med ambitionen att aktivt jobba för ett mer jämställt ägande och samhälle.

Annons

För ett par månader sedan köpte Feminvests vd Michaela Berglund ut verksamheten från handesplatsen Pepins för att hon ville se förnyelse och att Feminvest skulle vara helägt av kvinnor.

Feminvest förbereder för expansion genom att ta in nya delägare och tillsätta en ny styrelse. Bolaget ska fortsätt med sin utbildningsverksamhet men även bli en accelerationshub för kvinnligt ägande på flera olika sätt.

– Jag ser fram emot att gasa tillsammans med den nya styrelsen. De har med sig kunskap runt expansion av bolag både internationellt och affärsmässigt, samt deras kompetens inom finans och kapitalanskaffning passar oss ypperligt i det stadium vi befinner oss i, säger bolagets vd Michaela Berglund.

Maria Hedengren har förutom att vara vd för Readly tidigare varit CFO på iZettle. Hon är för närvarande styrelsemedlem i Fishbrain, Mips och advisory board-medlem i den Londonbaserade finansiella rådgivaren STJ Advisors.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons