Annons
Växjö

Nytt utegym invigs i Växjö – flera av stationerna är tillgänglighetsanpassade

Växjö • Publicerad 25 augusti 2022
Foto: Växjö kommun

På fredag invigs ett nytt utegym vid Norrastugan i den norra delen av Fylleryds naturreservat. Flera av stationerna på utegymmet är tillgänglighetsanpassade.

– Utegym är perfekt för den som är ute i naturen och vill stanna upp för att stärka kroppen en stund, eller för den som vill kombinera konditionsträning med styrka. Extra kul är det att vi nu även kan erbjuda flera tillgänglighetsanpassade stationer på vårt nya utegym i Fylleryd, säger Sofia Stynsberg (M), tekniska nämndens ordförande.

Annons

Under invigningen på fredag kommer Hampus Linder-Olofsson, som är svensk mästare i rullstols-tennis och tävlar för Växjö TS, att finnas på plats och visa hur de olika stationerna kan användas. På plats finns även Sofia Stynsberg (M), Peter Lönn, samordnare för friluftsliv i Växjö kommun och kommunekologen Sofia Käll-Karlsson.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons