Annons
Växjö

Obemannad matbutik öppnar i Växjö

Växjö • Publicerad 27 november 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: LUDVIG THUNMAN

I december öppnar Växjös första obemannade matbutik på Ljungadalsgatan. Butiken kommer erbjuda ett grundsortiment, men även färdigrätter som lunchlådor, pokébowls, sallader och smörgåsar.

– Vi håller på med de sista förberedelserna. Bland annat återstår rampen för att säkerställa full tillgänglighet till butiken, säger Gustav Einarsson, grundare av start-up-bolaget Einar Food, i ett pressmeddelande.

Annons

Bolaget Einar Food är ett nystartad bolag som med hjälp av ny teknik har utvecklat en smart matbutikslösning. Med hjälp av bank-ID tillåts kunden att komma in genom dörröppningen. Varorna scannas som i vilken butik som helst, för att sedan betalas med Swish eller kort i snabbkassan.

Framöver är ambitionen att även erbjuda kunderna att förbeställa varor online. Varorna ska sedan kunna hämtas upp i den obemannade butiken.

– Vi har lagt stor tid på att bygga en e-handels-plattform med koppling till butiksutlämning. Den lanseras dock inte riktigt ännu. Även den obemannade tekniken på plats i fysisk butik är en viktigt del med ny teknik och där har vi jobbat tillsammans med en samarbetsparter som levererar tekniken inför lanseringen, säger Gustav Einarsson.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons