Annons
Växjö

Obemannade butiken i Växjö till salu

Växjö • Publicerad 26 april 2023
I lokalen kan bland annat lunchlådor och mellanmål köpas.
I lokalen kan bland annat lunchlådor och mellanmål köpas.Foto: Julia Ornat

I mitten av december 2021 öppnade Växjös första obemannade butik på Ljungadalsgatan och förra hösten flyttades butiken till campusområdet.

Nu är den obemannade butiken till salu. Den tolv kvadratmeter stora obemannade butiken har satsat på ett utbud av mat som kan ätas direkt, bland annat lunchlådor, poké bowls, baguetter, smörgåsar, dryck samt fika och kioskvaror. Kunderna kommer in i butiken dygnet runt med hjälp av mobilt bank-id, plockar och skannar varorna och betalar sedan med swish eller kort i butikens snabbkassa.

Annons

– Vi har tagit ett strategiskt beslut att lägga mer kraft på satsningen vi gör på våra andra bolag inom affärsområdet Food, vi bygger ju bland annat en ny fabrik som vi flyttar in i under maj månad och vi har en enorm potential att växa där framförallt med bolaget Kallskänksgourmé AB. Då behöver vi större fokus på den verksamheten under en tid framåt, säger Oskar Wijk, vd för Einar Operatings affärsområden inom food och facility management.

Ni har tidigare haft planer på fler obemannade butiker. Vad händer med det nu?

– Obemannade butiker likt den vi har är här för att stanna och man märker ju det inte minst genom att nu kommer alla de stora kedjorna med sina satsningar på obemannat. Vi är en koncern som vågar testa nytt, och vågar satsa. Just nu är det inte här vi gör satsningen men vem vet vad som kan komma i framtiden.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons