Annons
Växjö

Öjabybon Nicholas blir vd för Willys

Öjabybon Nicholas Pettersson blir ny vd för butikskedjan Willys med över 200 butiker i Sverige nästa år.
– Jag känner mig hedrad, säger han.
Växjö • Publicerad 8 juli 2023
Nicholas Pettersson blir vd för Willys.
Nicholas Pettersson blir vd för Willys.Foto: Fond & Fond

Den 1 februari nästa år heter Willys nya vd Nicholas Pettersson, som är 47 år och bor i Öjaby. Han har jobbat inom Axfoodkoncernen i nästan 20 år och kommer närmast från rollen som vd för Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab.

Nicholas Pettersson efterträder Thomas Evertsson som valt att avsluta sin operativa karriär efter många år i branschen.

Annons

– Jag känner mig hedrad över att ha fått möjligheten att ta vid efter Thomas, som har utvecklat Willys till att vara Sveriges mest rekommenderade dagligvarukedja. Att tillsammans med det otroligt duktiga teamet på Willys få möjlighet att fortsätta utveckla Willys starka position med Sveriges billigaste matkasse är en uppgift som jag ser mycket fram emot, säger Nicholas Pettersson.

Han har de senaste nio åren varit vd för Dagab som väljer ut vilket sortiment de olika företagen i koncernen ska ha, gör beställningar och bestämmer vilka varor som ska ut till respektive butik och hur de ska frontas ut mot kunderna. Dessutom ser bolaget över och analyserar Axfoods data över kundbeteende och avgör vilka varor som ska vara på kampanj och vilket sortiment en viss butik ska ha.

– Jag är väldigt glad över att Nicholas Pettersson är den som kommer att axla rollen efter Thomas. Nicholas breda erfarenhet från dagligvaruhandeln och nuvarande roll i Dagab innebär att han har helt rätt erfarenhet för uppdraget. Nicholas är dessutom en mycket uppskattad ledare, med kunder, medarbetare och affären i fokus, säger Klas Balkow, vd och koncernchef för Axfood.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons