Annons
Växjö

Ökad kostnad för hyrpersonal för Region Kronoberg

Växjö • Publicerad 28 februari 2024
Foto: Johan Christensen

Region Kronoberg har som mål att bli hyroberoende. Men under 2023 ökade kostnaderna för att hyra in hälso- och sjukvårdpersonal med fem procent, uppger Sveriges Kommuner och Regioner i en ny rapport.

I hela Sverige steg kostnaderna med 17 procent. Kostnaderna för hyrbemanning inom hälso- och sjukvården utgjorde 5,1 procent av regionernas totala personalkostnader.

Annons

– Personalbristen inom hälso- och sjukvården har lett till att regionerna tvingats hyra in allt mer personal till högre kostnader. Den utvecklingen behöver vända och vi ser nu positiva tecken på det. Att minska beroendet av inhyrd personal är viktigt för att kunna öka kontinuiteten och tryggheten för patienterna, stärka personalens arbetsmiljö och säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen, säger Ameli Norling, chef för hälso- och sjukvårdssektionen på Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons