Annons
Växjö

Ökad smittspridning av covid-19 i länet

Växjö • Publicerad 24 augusti 2022
Foto: Mark Nordvall Hanlon

Sedan i början av sommaren har smittspridningen av covid-19 ökat i Kronobergs län. I skrivande stund vårdas ungefär 15 patienter på sjukhus på grund av covid-19 eller med covid-19 och annat sjukhuskrävande tillstånd, skriver Region Kronoberg i ett pressmeddelande.

De senaste veckorna ha smittspridningen legat på en högre nivå och antalet som testas positivt i de grupper som provtas är ungefär lika många nu som i mars. Enligt Folkhälsomyndigheten förväntas smittspridningen öka i hela landet och eventuellt nå en topp först i slutet av september.

Annons

– Därför är det fortsatt viktigt att stanna hemma när man har symptom förenliga med covid-19 för att minska risken att smitta andra, säger Christian Blomkvist, smittskyddsläkare i Region Kronoberg.

Fakta

Detta gäller just nu

Om du är sjuk – stanna hemma

Barn och vuxna kan återgå till arbetet, skolan, förskolan och andra aktiviteter när de har blivit friska och har gott allmäntillstånd.

Du behöver inte stanna hemma om någon i din familj är sjuk

Om du bor tillsammans med någon som har covid-19 behöver du inte stanna hemma, om du själv är frisk.

Du behöver inte testa dig vid symtom

Däremot testas personal, patienter och omsorgstagare inom hälso- och sjukvården och omsorgen vid symtom, för att skydda personer som har hög risk att bli allvarligt sjuka i covid-19.

Källa: Region Kronoberg

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons