Annons
Växjö

Ökande kostnader för hyrpersonal inom vården - Kronoberg ligger bra till nationellt

Växjö • Publicerad 28 mars 2023
Ida Eriksson (M), hälso- och sjukvårdsordförande i Region Kronoberg.
Ida Eriksson (M), hälso- och sjukvårdsordförande i Region Kronoberg.Foto: Elvedin Basic

Sveriges kommuner och regioner (SKR) har presenterat en sammanställning av kostnaderna för hyrpersonalen i samtliga regioner under fjolåret. Den visar att kostnaderna i Kronoberg gått upp med 11,5 procent, vilket är den femte lägsta ökningen bland Sveriges 21 regioner.

Inom vissa områden har kostnaderna för hyrpersonal minskat. Bland annat i primärvården och i psykiatrin där de gått ner med tre respektive sex procent. Nationellt ökade kostnaderna på samma områden med 17,5 procent inom primärvården och 24 procent inom psykiatrin.

Annons

– Den här statistiken visar att vi ligger förhållandevis bra till jämfört med de flesta andra regioner i Sverige – men det betyder inte att vi är nöjda. Vi vill ha medarbetare som är anställda hos oss och inte hos hyrbolagen. Det är det absolut bästa för arbetsmiljö, patientsäkerhet, kontinuitet och förstås ekonomi, säger Ida Eriksson (M), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden på regionens hemsida.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons