Annons
Växjö

Oklar framtid för Ryttartorpet – hyreskontaktet uppsagt

Växjö • Publicerad 23 februari 2024
Foto: David Elg

Det har varit några tuffa år på Ryttartorpet med flera pandemiår och en regnig sommar 2023. Sedan slutet av 60-talet har Unga Örnar, arbetarrörelsens barn och ungdomsorganisation, varit hyresgäst där men nu har de sagt upp hyreskontraktet.

De senaste decennierna har kiosk, uthyrning och evenemang hanterats genom föreningen Friluftsbasen Ryttartorpet, med ett antal medlemsorganisationer inom arbetarrörelsen bakom sig, som har hyrt Ryttartorpet av Unga Örnar.

Annons

– Nu känner vi att vi är vid vägs ände. Vi mäktar inte med längre. Vi har haft år av pandemi som knäckte ekonomin och sedan oturen med en väldigt regnig sommar. Jag tror att vi hade ett eller två tillfällen som det var varmt och sol annars var det regn och då åker inte folk ut dit, säger Friluftsbasen Ryttartorpets ordförande Jonas Wanér till Smålandsposten.

Vad som kommer hända nu med verksamheten på Ryttartorpet är okänt.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons