Annons
Växjö

Oliver Rosengren får nytt uppdrag: ”Hedrande”

Växjö • Publicerad 19 mars 2024
Oliver Rosengren (M).
Oliver Rosengren (M).Foto: Axel Adolfsson

Efter en tids sjukdom har Växjöpolitikern Sigvard Jakopson avlidit. Han blev 75 år gammal. Han har tidigare bland annat varit utbildningsnämndens ordförande och ledamot i kommunfullmäktige.

Dessutom har han under den här mandatperioden varit ordförande för kommunens revisorer. Nu föreslås Oliver Rosengren (M), som är riksdagsledamot för Kronobergs län, förbundsordförande för Moderaterna i Kronoberg och ledamot i Växjö kommunfullmäktige, ta över ordförandeskapet. I samband med det lämnar han också uppdraget som ledamot i kommunfullmäktige.

Annons

– Det är hedrande att få förtroendet att tjäna Växjöborna som en slags skattebetalarnas ombudsman. Revisionen ska stå på invånarnas sida och nagelfara kommunens verksamhet. I tider då resurserna är knappa blir det som viktigast att vara varsam och sparsam med Växjöbornas pengar, säger Oliver Rosengren.

Revisorerna granskar all verksamhet som bedrivs av kommunens styrelser, nämnder och fullmäktigeberedningar. Kommunrevisionen består av elva personer och enligt praxis leds arbetet av en ordförande från oppositionen.

– Det känns uppfriskande att som revisionens ordförande inte ta partipolitisk hänsyn, utan helt kunna fokusera på skattebetalarnas bästa, säger Oliver Rosengren.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons