Annons
Växjö

Oliver Rosengren lämnar ordförandeposten

Växjö • Publicerad 7 maj 2024
Oliver Rosengren (M).
Oliver Rosengren (M).Foto: Calle Rydqvist

2021 tillträdde Oliver Rosengren som ordförande för Energikontor Sydost, vars uppgift har varit att bidra till att Blekinge, Kalmar och Kronoberg når sina lokala och regionala energi- och klimatmål och skapa förutsättningar att nå de nationella energi- och klimatmålen. Sedan dess har det skett en sammanlagning med Skåne vilket bildade Sveriges största energikontor.

Nu har Oliver Rosengren lämnat över ordförandeskapet till Lena Wallentheim (S) som tidigare har varit vice ordförande för föreningen och är kommunstyrelsens ordförande i Hässleholm.

Annons

– Jag är oerhört glad och stolt över att få förtroendet att bli vald till ordförande för Energikontoret Syd. Det är oerhört viktiga frågor som styrelsen tillsammans med personalen driver gällande energieffektivisering och hållbar regional utveckling. Energikontoret Syd har också en viktig roll för företag, kommuner och regioner att vara en samarbetspartner för att påskynda omställningen, säger Lena Wallentheim i en kommentar.

Energikontor Syd har för närvarande 54 medlemskommuner och fyra regioner, vilka även är indirekta ägare till bolaget Energikontor Syd AB. I styrelsen sitter Helen Bengtsson (S) för Region Kronoberg och Ulf Hedin (M) för Växjö kommun.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons