Annons
Växjö

Oliver Rosengren prisad: ”Hedrande”

Växjö • Publicerad 14 december 2022
Oliver Rosengren (M).
Oliver Rosengren (M).Foto: SUVAD MRKONJIC

Tidigare i december delade Öppna Moderater Stockholm, Moderaternas hbt-förbund i huvudstaden, ut sina egna ”Nobelpris”. En av årets fyra pristagare är Oliver Rosengren (M), politikern från Växjö som i höstas blev ny riksdagsledamot. En av de andra pristagarna är nya statsministern Ulf Kristersson (M).

– Det är hedrande att få pris tillsammans med statsministern för frihet och lika möjligheter oavsett vem man bli kär i. Moderaterna ska ha ledartröjan för att Sverige ska bli ett land där sexualitet eller sexuell identitet inte avgör möjligheterna till föreningsengagemang, familjebildning eller frihet från våld, säger Oliver Rosengren (M).

Annons

Han vill arbeta för att Sverige ska legalisera surrogatmödraskap för att det ska bli möjligt att bära barn åt någon annan och modernisera familjerätten som likställer samkönade föräldrar, slopa förbudet mot blodgivning för homosexuellt män och ta krafttag mot hedersbrott och införa bidragsstopp till homofoba, extremistiska organisationer.

– Framgångsrika rättighetsrörelser bygger på öppenhet, förlåtelse och inkludering även av människor som inte är direkt drabbade av hinder eller förtryck. Om alla som någon gång dragit ett bögskämt, haft en negativ syn på hbtq-rättigheter eller på andra sätt varit en motståndare ska vara dömda på livstid till fiender blir det en exkluderande och elitistisk Priderörelse. Då kommer man misslyckas. Priderörelsen behöver därmed inspireras av Växjö Prides bredd. Det ska Moderaterna bidra till, säger Oliver Rosengren (M).

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons