Annons
Växjö

Oliverna var för varma – företagare fick försäljningsförbud direkt

När kommunens inspektörer besökte Karl-Oskardagarna var knallens ostar och oliver alldeles för varma.
Nu meddelar Växjö kommun att han får omedelbart försäljningsförbud.
Växjö • Publicerad 29 augusti 2022

En företagare från Göteborgsområdet förbjuds nu att sälja sina produkter i Växjö kommun.

I fredags besökte nämligen inspektörer från miljö- och hälsoskyddskontoret Karl-Oskardagarna i centrum, där man kontrollerade livsmedelshanteringen vid de olika matstånden.

Annons

Vid ett av stånden såldes oliver och salladsost och inspektörerna upptäckte att oliverna – som stod i rostfria skålar i direkt solljus – var cirka 30 grader varma. Enligt förvaringsanvisningarna skulle de aktuella oliverna förvaras i max tio plusgrader.

Även knallens salladsost, som fanns för provsmakning, var för varm. Osten höll cirka 25 grader, vilket var 15 grader för mycket.

Miljö- och hälsoskyddsnämnden skriver nu i ett beslut att de varma livsmedlen inte var säkra för kunderna och den ansvarige företagaren förbjuds att sälja dem. ”Förbudet gäller tills verksamheten kan visa att livsmedlen förvaras enligt lämpliga temperaturer”, skriver kommunen vidare i beslutet, som även har skickats till företagarens hemkommun ”för kännedom”.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons