Annons
Växjö

Olivia vann 250 000 i kritiserade dokusåpan

Växjö • Publicerad 29 mars 2023
Theresé Samuelsson, Olivia Jakobsson och Awa Touray har under den första säsongen av Fboy Island Sverige dejtar 20 män.
Theresé Samuelsson, Olivia Jakobsson och Awa Touray har under den första säsongen av Fboy Island Sverige dejtar 20 män.Foto: Lotta Lemche/Warner Bros. Discovery

Under årets första månader har tv-tittare kunnat följa den första svenska säsongen av det omdiskuterade och hårt kritiserade realityprogrammet ”Fboy Island” på discovery+. Tre kvinnor dejtar 20 män på en tropisk ö i jakten på kärlek. Men det är endast hälften av killarna som kom för att hitta kärleken, de andra är så kallade fuckboys som är ute efter vinstpengar.

En av kvinnorna som har medverkat i programmet är 26-åriga Olivia Jakobsson från Vimmerby som bott i Växjö i över fem år. Efter att ha blivit dumpad av sin pojkvän i Växjö flyttade hon till Stockholm och kom med i Fboy Island Sverige.

Annons

I finalavsnittet av programmet ska tjejerna välja varsin kille som de vill fortsätta dejta. Om killen som blir vald är en ”fboy”, får han välja om han vill dela prissumman på en halv miljon kronor, eller ta pengarna själv. Om killen är en så kallad ”nice guy” delar paret på summan. Olivia Jakobsson valde Kevin Manzano Andrén som visade sig vara en nice guy och de vann 250 000 kronor vardera.

De fortsatte att ses ett tag efter att de kom hem från inspelningen på Sri Lanka men relationen mynnade ut i en vänskap och Olivia ser Kevin som en av hennes bästa vänner.

I Växjö läste Olivia Jakobsson först fred- och utvecklingsstudier vid Linnéuniversitetet och efter att ha gjort ett projektarbete om fattiga kvinnor i Indien valde hon att läsa sociologi för att få dubbla examen. Efter studierna arbetade hon på Arbetsförmedlingen i Växjö innan hon flyttade till Stockholm där hon idag är utredare på Försäkringskassan.

För de andra två paren blev det också delad vinstsumma, även om Thérese Samuelsson valde Sandor Berg som var en ”fboy”. Han hade chansen att ta pengarna själv men valde att dela med Thérese. Awa Touray valde Joel Ukhagbe som var en ”nice guy” och även de delade på pengarna.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons