GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Olycka i rondell - lastbil har tappat betongväggar

     Växjö • Publicerad 13 april 2021 • Uppdaterad 13 april 2021
     En lastbil tappade två betongväggar i samband med en olycka vid rondellen vid Södra järnvägsgatan och Söderleden.
     En lastbil tappade två betongväggar i samband med en olycka vid rondellen vid Södra järnvägsgatan och Söderleden.
     Foto: Carl Carlert

     Under tisdagen har flera trafikolyckor inträffat i rondeller i Växjö. Vid klockan 12.50 på tisdagen var en lastbil inblandad i en singelolycka i rondellen vid Söderleden och Södra Järnvägsgatan.

     Polisen uppger att lastbilen kolliderat med en refug. I samband med olyckan tappade lastbilen två betongväggar, som blockerade delar av vägen. Inga personer uppges ha kommit till skada. Polisen stannar kvar på platsen för att ta reda på vad som har hänt, samt leder om trafiken.

     Vid tvåtiden var polisen klara på platsen. Enligt Katarina Rusin vid polisens ledningscentral i Malmö kommer det att upprättas en polisanmälan. Men det är i nuläget okänt om lastbilsföraren är misstänkt för något trafikbrott.

     På kvällen meddelade jourhavande förundersökningsledare Viktor Jensen att lastbilens förare är misstänkt för brottet framkallande av fara för annan.

     – Det finns misstanke om att lasten inte var säkrad på rätt sätt. Det var tur att ingen blev skadad av betongfundamenten, eftersom olyckan inträffade i en rondell nära övergångsställen, säger han.

     Tidigare under tisdagen har två andra olyckor inträffat i rondeller, en vid Sandsbrorondellen och en i centrala Växjö.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Charlotte StjernkvistSkicka e-post
     Jesper MarkenSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.