Annons
Växjö

Ombyggda lekplatsen invigs i Gemla

Växjö • Publicerad 22 maj 2024
Visualisering av nya Stocköparken. Vy över nya lekplatsen.
Visualisering av nya Stocköparken. Vy över nya lekplatsen.Foto: Växjö kommun

En park i Gemla har byggts om. Under torsdagen invigs ombyggda Stocköparken där lekplatsutrustningen har tagits fram i samarbete med Gemla förskola och skola.

I Stocköparken har det tidigare funnits en lekplats, boulebana och en grusplan. Nu har lekplatsen byggts om för att erbjuda friluftsaktiviteter för flera olika åldersgrupper, öka tillgängligheten samt att öka möjligheten till sociala möten i parken.

Lekplatsen har nu en linbana, balansbana, pingisbord, studsmatta, en uppdaterad fotbollsplan med nya mål och lekutrustning i form av en plocklåda och ett tåg i större skala. Det finns också ett utegym, en mötesplats med grill, väderskydd och bänkar, belysning på fler platser och en pumptrack-bana för yngre bana. Dessutom har boulebanan rustats upp.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons