Annons

Omfattande inbrott på Växjöföretag – solpaneler för miljoner försvann

Solpaneler värda flera miljoner stals vid ett nattligt inbrott på ett företag i Växjö. Polisen har inga spår efter tjuvarna.
Växjö • Publicerad 27 oktober 2022
Genrebild. Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.
Genrebild. Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.Foto: PETTER ARVIDSON

Under natten mellan söndagen och måndagen utsattes ett företag på Ekebergs industriområde – längs med riksväg 27 strax söder om centrala Växjö – för ett omfattande inbrott.

Enligt polisen har tjuvarna på okänt sätt tagit sig in på företaget och därefter stulit cirka 300 solpaneler samt ett 15-tal växelriktare. Värdet på godset uppskattas till cirka 2,5 miljoner kronor.

Annons

– Gärningspersonerna måste ha haft tillgång till en lastbil när de har forslat bort godset, det rör sig om flera pallar med solpaneler, säger polisens presstalesperson Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Polisen har genomfört en teknisk undersökning och enligt Eva-Lotta Hermansson Truedsson ska man gå igenom material från övervakningskameror. Men i nuläget finns det ingen misstänkt för inbrottet, som rubriceras som grov stöld.

Fotnot: Vi har sökt företrädare för det drabbade företaget.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons