Annons

Omfattande polisinsats mot Bandidos under påskafton: ”Över förväntan”

Under lördagen genomförde polisen tillsammans med flera andra myndigheter en riktad insats mot Bandidos.
Bland annat beslagtog man portionsförpackade påsar med misstänkt amfetamin och Kronofogden utmätte två bilar.
Växjö • Publicerad 8 april 2023 • Uppdaterad 9 april 2023
Polisen stoppade alla bilar vid kontrollplatser i anslutning till Tegnaby/Bramstorp på riksväg 27 som kom såväl söderifrån som norrifrån.
Polisen stoppade alla bilar vid kontrollplatser i anslutning till Tegnaby/Bramstorp på riksväg 27 som kom såväl söderifrån som norrifrån.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Under lördagen pågick en mycket omfattande polisinsats på framförallt riksväg 27 strax söder om Växjö. Alla bilar stoppades under aktionen.

– Vi har en insats under kvällen riktad mot gängkriminalitet i mc-miljö. Vi har upprättat några kontrollplatser där bilar och personer kontrolleras kopplade till den här gängmiljön, säger Sara Andersson, presstalesperson polisregion Syd.

Annons

Polisen ville inte kommentera insatsen något ytterligare under kvällen. Enligt uppgifter till Smålandsposten rörde det sig om en Bandidosträff omkring Bramstorp.

Runt midnatt gick polisen ut med att lokalpolisområde Växjö tillsammans med polisresurser från Region Syd under påskafton hade en stor insats mot Bandidos MC Växjö.

Insatsen delades upp i två faser där fas ett handlade om en myndighetsgemensam inspektion i Bandidos lokal i Bramstorp/Tegnaby tillsammans med både kommunen och räddningstjänsten.

På tomten vid Bandidos Växjös lokal hittades 40-talet portionsförpackade påsar med misstänkt amfetamin och en person som befann sig vid lokalen i samband med inspektionen misstänks för ringa narkotikabrott, innehav.

Kommunen samt räddningstjänsten kommer efter inspektionen att skriva förelägganden om vite gentemot fastighetsägaren.

Fas två i aktionen bestod av flera olika strategiskt placerade kontrollplatser i närheten av lokalen.

Detta eftersom Bandidos MC Växjö skulle ha en träff i sin lokal och flera ur samma miljö i Sverige väntades resa dit i olika fordon. På de olika kontrollplatserna arbetade polisen tillsammans med Kronofogden.

Två fordon utmättes av Kronofogden vid kontrollerna och en person som stoppades misstänks nu för drograttfylleri. Polisen stoppade även en person som misstänks för grov olovlig körning.

”Insatsen gick över förväntan och Polisen, Växjö kommun samt Räddningstjänsten i Växjö är mycket nöjda med kvällens insats”, skriver polisen på sin sajt.

Här saknas innehåll

Elvedin BasicSkicka e-post
Herman RydebergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons