Annons
Växjö

Omfattande renoveringsbehov på boendet – nu ska kommunen planera nya bostäder

Växjö • Publicerad 29 januari 2024
Hov Västregård i Växjö.
Hov Västregård i Växjö.Foto: Växjö kommun

Hov Västregård, som är ett boende för vuxna med psykiska funktionsnedsättningar och består av totalt 36 lägenheter, har ett omfattande renoveringsbehov. Både lägenheterna och de gemensamma lokalerna är i behov av renovering och flera lägenheter är i dåligt skick och har behövt saneras. Nu ska kommunen få i uppdrag att undersöka var nya bostäder kan byggas för att ersätta boendet Hov Västregård.

– Vi bedömer att det inte är ekonomiskt försvarbart att satsa på en renovering när behovet är så pass omfattande. Dessutom skulle det innebära flera flyttar för de boende, vilket vi inte heller tycker är lämpligt, säger Ilho Lindström, avdelningschef för avdelning vuxna inom förvaltningen arbete och välfärd.

Annons

I februari väntas nämnden för arbete och välfärd fatta beslutet om att börja hitta platser för nya bostäder. Planen är att det ska byggas två enheter i närheten av varandra för att medarbetare ska kunna samverka och samarbeta samtidigt som enheterna kan ha olika inriktningar utifrån de boendes olika behov.

Avtalet med nuvarande hyresvärd löper ut i slutet av 2026 och kommunens plan är att nya bostäder ska stå klart till dess.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons