Annons

Omhändertagen kvinna hoppade in i polis och slogs medvetslös

Stort tumult utbröt i polishuset när en 34-årig kvinna plötsligt kastade sig över en polis.
Polisen flög in i en vägg och 34-åringen blev medvetslös.
Nu döms kvinnan till fängelse och måste betala skadestånd.
Växjö • Publicerad 8 september 2023
34-åringen ställde sig enligt poliserna upp på stolen (vid den gula pilen på bilden) och kastade sig rakt på polisen som förhörde henne. Foto från polisens förundersökning
34-åringen ställde sig enligt poliserna upp på stolen (vid den gula pilen på bilden) och kastade sig rakt på polisen som förhörde henne. Foto från polisens förundersökning

En polispatrull omhändertog i oktober i fjol en knarkpåverkad 34-årig kvinna i Lessebo och hon fick åka med till polishuset i Växjö för förhör.

Enligt polisen som höll förhöret somnade 34-åringen flera gånger men plötsligt fick hon nya krafter och ”flög upp från sin bänk och hoppade rakt på henne”.

Annons

Polisen föll baklänges och slog huvudet i väggen med den aggressiva kvinnan över sig. När en polis som hade hört tumultet i rummet kom in försökte 34-åringen – enligt polisernas uppgifter – skalla honom och hon träffades då av polisens armbåge i huvudet så att hon slogs medvetslös en kort stund och hon fördes därefter till en fyllecell.

Växjö tingsrätt stöder sig på polisernas vittnesmål om händelseförloppet och dömer nu 34-åringen för våld mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman, brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott.

Straffet bestämts till tre månaders fängelse och hon ska betala 8 000 kronor i skadestånd till den polis som hon attackerade i förhörsrummet. ”Gärningens karaktär är sådan att den, trots att det är fråga om en polis i tjänst, inneburit en så allvarlig kränkning av XX personliga integritet att hon är berättigad till ersättning för kränkning”, skriver tingsrätten i sin dom.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons