Annons
Växjö

Område i Arabyparken ska utvecklas – kommunen vill ha invånarnas hjälp

Växjö • Publicerad 27 mars 2022
Arabyparken
ArabyparkenFoto: Urban Nilsson

Parkytan strax intill Rosenträdgården i Arabyparken ska utvecklas till en mötesplats. Kommunen vill ha hjälp att utveckla platsen av invånarna.

– Vi vill att platsen vid Rosenträdgården i Araby ska vara en mötesplats för såväl de som bor i Araby som för alla Växjöbor. För att skapa denna plats måste såklart de som ska använda platsen vara med och tycka till och vara delaktiga i detta. Jag ser mycket fram emot att få skapa den här platsen tillsammans med bland annat Arabyborna, säger Sofia Stynsberg (M), tekniska nämndens ordförande.

Annons

Inför Araby Folkfest i maj kommer olika skissförslag att presenteras. Skisserna kommer att innehålla förslag på hur platsen kan se ut med bland annat förslag på både utseende och eventuella aktivitetsytor. Invånarna får sedan tycka till om vad de vill ska finnas där och hur de vill använda platsen.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons