Annons

Omsättningen ökade i Växjös stadskärna: ”I ständig förändring”

Växjö • Publicerad 31 december 2023
Storgatan i Växjö.
Storgatan i Växjö.Foto: Jonas Engman

Den totala omsättning i Växjös stadskärna ökade under 2022 med sju procent. Däremot är det inte högre än innan pandemin. Enligt rapporten Cityindex som är ett samarbete mellan Fastighetsägarna och HUI Research gick det bäst för dagligvaror och tuffast var det för försäljningen av hem- och fritidsprodukter.

– Det är positivt att omsättningen ökar, men i år förklaras den till viss del av prisökningar och hög inflation. När vi nu står inför en lågkonjunktur behöver vi återigen, precis som med e-handeln och pandemin, vara beredda på att anpassa oss till nya köpbeteenden. En stadskärna är i ständig förändring och påverkas av omvärlden, säger Marie Nolin Folkesson, näringspolitiskt ansvarig på Fastighetsägarna Syd.

Under 2022 ökade omsättningen i Växjös stadskärna med 14 procent inom dagligvaror, 13 procent inom hotell och restaurang, 8 procent inom kommersiell service, som består av exempelvis frisörer och skönhetssalonger, och 7 procent inom beklädnad.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons