Annons
Växjö

Operationer ställs in om det blir strejk: ”Får stora konsekvenser”

Växjö • Publicerad 17 april 2024
Genrebild.
Genrebild.Foto: FREDRIK KARLSSON

Kommunals varsel om strejk påverkar bland annat Region Kronoberg. Varslet gäller Kommunal-anslutna medarbetare inom de steriltekniska enheterna på sjukhusen i Växjö och Ljungby, lokalvården, transportverksamheter samt produktionsköken på Centrallasarettet Växjö och Lasarettet Ljungby.

– En eventuell strejk inom lokalvården och de steriltekniska enheterna får stora konsekvenser för vår möjlighet att operera, eftersom operationssalar kräver en helt ren och steril miljö. Vi kommer att behöva prioritera akuta operationer och canceroperationer. De patienter som eventuellt får sina planerade operationer inställda blir uppringda av vårdpersonal och får mer information, säger regiondirektör Martin Myrskog.

Annons

Om parterna inte kommer överens innan klockan 07.00 på torsdag den 18 april kommer medarbetare gå ut i strejk. Om det blir så kommer planerade operationer att ställas in.

Enligt Region Kronoberg kommer lokalvården att prioritera städning i vårdnära miljöer, produktionsköken på sjukhusen kommer att ändra matsedel och erbjuda färre och enklare rätter och restaurangerna stängs helt för personal och besökare om det blir en strejk. Dessutom kommer alternativa lösningar för transporter av bland annat blodprover och medicinsk utrustning kommer att sättas in.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons