Annons

Ordningsvakt hotades i centrala Växjö: ”De var bekanta sedan en tidigare händelse”

En 25-årig man fick flera gånger bli avvisad från Resecentrum. Det slutade med ett mindre tumult och ett hot som antas kunna påverka en redan pågående utredning.
Växjö • Publicerad 17 mars 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Agneta Forssen

Händelsen inträffade under torsdagen vid Växjö Resecentrum. 25-åringen behövde bli avvisad vid upprepade tillfällen av ordningsvakter.

– Vi det sista tillfället tillfället uppstår ett mindre tumult och hot ska ha uttalats mot ordningsvakten, säger Mattias Scherling, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Annons

Händelsen har klassats som ”övergrepp i rättssak” då hoten var kopplade till en redan pågående brottsrubricering där både 25-åringen och ordningsvakten är inblandade.

– Man kan säga att de finns en tidigare händelse som inte är färdigutredd juridiskt och hotet var kopplat till den, säger Mattias Scherling.

Mannen greps, men släpptes sedan på fri fot.

Adam SjöborgSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons