Annons
Växjö

Organisationerna anordnar festival i Växjö: ”En dag med glädje och gemenskap”

Efter pandemin har handikappföreningarna nu dragit igång de sociala aktiviteterna igen. Lördagen den 2 september gör paraplyorganisationen HSV ett rejält omtag och anordnar en föreningsfestival på Kvarnhagskällan.
– Att få träffas, umgås och skapa kontakter är A och O, säger HSV:s vice ordförande Ingela Holgersson.
Växjö • Publicerad 24 augusti 2023
En dag med mycket glädje och gemenskap utlovas när handikapporganisationerna anordnarföreningsfestival i Kvarnhagskällan. Vi hoppas på god respons, säger Ingela Holgersson, vice ordförande i HSV.
En dag med mycket glädje och gemenskap utlovas när handikapporganisationerna anordnarföreningsfestival i Kvarnhagskällan. Vi hoppas på god respons, säger Ingela Holgersson, vice ordförande i HSV.Foto: David Färdigh

Många blev väldigt isolerade under pandemin, inte minst människor med olika funktionshinder drabbades när de sociala aktiviteterna ställdes in. Nu gör handikapprörelsen en omstart och HSV, paraplyorganisationen för handikapporganisationerna i Växjö, arrangerar en föreningsfestival i Kvarnhagskällan lördagen den 2 september.

– Alla är välkomna. Vi kan ta emot 200 personer och evenemanget pågår från klockan 11 till 16.

Annons

Programmet innehåller aktiviteter som alla oavsett funktionshinder kan delta i, allt från sittgympa och dans till musikquiz och tipspromenad.

– Vi har också tävling i mölkky, en finsk sällskapslek som påminner om kubb. Garanterat roligt!

Allra viktigast är kanske dock minglet, att få träffas socialt och umgås är A och O menar Ingela.

– Här får deltagarna möjlighet att lära känna varandra, träffa vänner och skapa nya kontakter. Det kommer vara en dag med glädje och gemenskap.

Anmäler sig till festivalen gör man till HSV senast den 26 augusti. Anmälningsavgiften är 50 kronor.

– Det är för att veta hur mycket mat vi ska beställa. Lunch och fika ingår nämligen på festivalen.

Är Föreningsfestivalen tänkt att bli en återkommande tradition?

– Ja, vi planerar att köra festivalen vartannat år. Dessutom kommer vi köra igång fler sociala aktiviteter nu under hösten.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons