Annons

Oscar Zia till Växjös stadsfest

Oscar Zia återvänder till Stortorget i Växjö. Den folkkära artisten och programledaren är klar för Karl-Oskardagarna
Växjö • Publicerad 17 maj 2024
Oscar Zia åker ut på sommarturné.
Oscar Zia åker ut på sommarturné.Foto: Sofia Andersson, FotograFia

Oscar Zia slog igenom i svenska X Factor 2012 och har sedan dess synts i en rad olika sammanhang, både som artist, programledare och skådespelare. Han har kommit tvåa i Melodifestivalen och Let's Dance, programlett både Musikhjälpen och Mello och synts i serier som Skitsamma.

Efter ett nytt album i höstas, ”Heartbreakmiljonär”, och en hyllad vårturné med ”The Heartbreak Tour” väntar en sommar med många spelningar. Fredagen den 16 augusti kommer han till Växjö och Stortorget för en egen spelning under Karl-Oskardagarna.

Annons

Oscar Zia var i Växjö så sent som i december i fjol när han var en av programledarna för Musikhjälpen som sändes från just Stortorget i Växjö. Nu återvänder han till torget men glasburen byts ut mot en stor scen. Han kommer att uppträda i anslutning till VXOnews Festival som arrangeras för sjätte gången.

Den 16-18 augusti arrangeras Karl-Oskardagarna i Växjö. Det är 40-årsjubileum för en av Sveriges äldsta stadsfester som grundades på initiativ av Asta Ohlsson. Sedan dess har det gått från ett mindre endagsinslag i centrum till en folkfest med bland annat musik, evenemang, tivoli och handel. Sedan tidigare är det klart att Barnkalasfestivalen kommer på lördagen den 17 augusti och Rix FM Festival arrangeras under söndagen. Dessutom avgörs SM i grill och BBQ i Växjö den helgen.

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons