Annons
Växjö

Oskar Wijk lämnar Destination Småland – blir vd i Växjökoncernen

Växjö • Publicerad 26 mars 2022
Oskar Wijk, vd på Destination Småland.
Oskar Wijk, vd på Destination Småland.Foto: LENA GUNNARSSON

Oskar Wijk lämnar rollen som vd för Destination Småland för att bli vd för Växjökoncernen Einar Operatings affärsområden inom food och facility management.

– Det känns väldigt spännande att nu kliva in i den här rollen. Koncernen har högt ställda men fullt rimliga mål och det sporrar mig. Jag ser fram emot att tillsammans med personal och styrelse få utveckla befintliga och nya verksamheter för att nå dessa mål, säger Oskar Wijk.

Annons

Koncernen Einar Operating har bolag som Kallskänksgourmé, Einar Food med obemannade butiker, Ingers Smörgåsar samt EC Life inom städ- och service. I Einar Sports finns varumärken som Sweden Sports Academy, Djungelgympa, Knatteskutt och Padelson.

– Oskar har det marknadsinriktade drivet och den analytiska kompetensen som vår koncern behöver. Vår resa har bara börjat och planen är att antal bolag i koncernen ska bli fler genom både egna startups och förvärv. Det känns riktigt kul att lämna över stafettpinnen till Oskar, säger Gustav Einarsson huvudägare i koncernen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons