Öster besegrade toppkonkurrenten med 3-0

Växjö • Publicerad 21 augusti 2022
Jesper Jonasson Westermark och Vladimir Rodic.
Jesper Jonasson Westermark och Vladimir Rodic.Foto: SUVAD MRKONJIC

Efter söndagens seger med 3-0 borta mot toppkonkurrenten Brage hakar Öster på i toppen av Superettan. Växjölaget ligger på en fjärdeplats i tabellen, på samma poäng som Brage på kvalplats och fyra poäng från tvåan Brommapojkarna.

Öster tog ledningen i matchminut sex genom Jesper Jonasson Westermark som nickade in bollen i mål. I den 23:e matchminuten blev Brages Henry Sletsjøe utvisad och uppförsbacken för lagen från Borlänge blev än brantare.

I matchminut 36 nickade John Stenberg in 2-0 och tio minuter in i den andra halvleken gjorde Adam Bergmark Wiberg 3-0 för Öster. Det blev slutresultatet och betyder att Öster gick upp på samma poäng som Brage.