Öster kryssade efter straffmiss – DFF tappade på slutet

Växjö • Publicerad 9 maj 2023
Öster gläds efter 1–0.
Öster gläds efter 1–0.Foto: MICHAEL ERICHSEN

Under måndagen spelade både Öster och Växjö DFF match.

Öster mötte Örgryte på bortaplan och trots att Öster var det bättre laget blev det oavgjort, 2-2 i Göteborg. I den femte matchminuten satte Adam Bergmark Wiberg 1-0 på straff men i matchminut 31 kvitterade Örgryte genom Noah Christoffersson.

Några minuter innan pausvilan kom 2-1 för Öster, vilket stod sig till början av andra halvlek då Örgryte kvitterade på nytt. Med knappt tio minuter kvar av ordinarie tid fick Öster en ny straff men den missade Vladimir Rodic.

I Växjö DFF:s match mot Linköping var det jämnt fram till en kvart kvar av matchen. I den tolfte matchminuter tog Linköping ledningen men Växjö kvitterade tio minuter senare genom Elin Nilsson.

På tilläggstid i den första halvleken tog Linköping ledningen på nytt men tidigt i den andra halvleken satt Evelyn Ijeh 2-2. Det stod sig till matchminut 75 då Linköping tog ledningen på nytt och fyra minuter senare kom också 4-2 till Linköping. Det blev slutresultatet i matchen.